
Én általában 6 tojásból szoktam készíteni...
Hozzávalók: 4 tojás, kb fél liter tej, cukor ízlés szerint, 1/3 csomag vaníliás pudingpor. (lehet 6 tojásból, akkor kb 1 liter tej és fél csomag pudingpor)
Elválasztjuk a tojások fehérjét a sárgájától. A sárgákat a cukorral, tejjel, pudinporral felforraljuk, amig jól besűrüsödik (kb palacsintatészta állagú lesz).
Akkor átöntjük egy tálba és hűlni hagyjuk,néha megkeverjük.
Közben tegyünk fel vizet forrni, és a tojásfehérjét kemény habbá verjük (icipici csipetnyi sóval). Előkészítünk egy szűrőkanalat. Amikor már forr a víz, nagy kanállal egy-egy adag habot a vizbe teszünk, de egyszerre legfeljebb hármat, mert különben nem tudjuk elég hamar megfordítani, majd kivenni. Fontos, hogy amikor betettük a forró vízbe, csak pár másodpercig hagyjuk, éppen amig felnő a habrózsa, és akkor gyorsan megfordítjuk a másik oldalára, itt is pár másodpercig hagyjuk, majd kivesszük egy tálba (az aljára papírtölrőt teszünk, hogy felszívja a vizet). Amikor az összes habrózsa elkészült, áttesszük a tojáskrémre.
Jó étvágyat! Nagyon finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése